Passiv Inkomst

Här lär du dig skaffa passiva inkomster och att tjäna pengar på internet

Passiv inkomst – 20 bästa tipsen för passiva inkomster

februari 20th, 2021 by admin

Passiv inkomst är när du fortsätter att få betalt för arbete, långt efter det är utfört. Det inkluderar royalty från böcker, filmer eller sånger. Det är också intäkter som kommer från fastighetsinvesteringar, utdelningsaktier eller affärsinvesteringar där du inte behöver vara närvarande för att tjäna pengarna.

1.      Starta en blogg

Ett bra sätt att börja tjäna en passiv inkomst är genom att starta en blogg. Börja helt enkelt skriva om något du kan och vill dela med dig av. Om människor börjar läsa din blogg kan du börja inkludera reklam på dina sidor. På så sätt kommer du kunna tjäna pengar på din blogg. Det fina är att din blogg kommer tjäna pengar 24/7, oavsett om du jobbar på den eller inte. Det är vad som gör detta till ett av de absolut bästa sätten för att tjäna en passiv inkomst.

2.      Affiliate marketing

Detta tips passar väldigt bra ihop med tipset ovan. Affiliate marketing går ut på att du säljer någon annans produkter och får en viss procent av vinsten. Det enda du behöver göra är att lägga upp din affiliate länk till produkten på din blogg. När en av dina läsare sen klickar på länken och köper produkten kommer du få en del av vinsten. Detta är ett mycket bra sätt för att öka pengarna du kan tjäna på din blogg.

3.      Investera i fonder

Något som ständigt blir allt mer populärt är att försöka investera i bra fonder. När du köper en fond köper du en viss andel av många olika aktier. Det betyder att det inte spelar någon roll om en av aktierna går dåligt eftersom fonden ändå kan gå bra. Dessutom drivs fonden oftast av en fondförvaltare som jobbar med aktier. Den personen vet vilka aktier som är bra att köpa och vilka som bör undvikas vilket betyder att du som fondägare kan tjäna mer pengar på din investering. En riktigt bra lösning för dig som inte vill investera aktier men som ändå vill investera i aktiemarknaden. Här kan du lära dig mer i våra fondskola.

4.      Investera i aktier

Om du känner att du vill tjäna mer pengar än vad du gör med fonder kan du testa att investera i bra aktier. Att investera i bra aktier är mer riskfyllt än att investera i fonder eftersom du inte har en fondförvaltare som hjälper dig. Det är dock fullt möjligt att bli duktig inom detta om du är villig att hela tiden lära dig nya saker. Gör ordentligt med research innan du investerar i en aktie och investera bara det du har råd att förlora. Det är våra två bästa tips för hur du kan lyckas inom aktiemarknaden och få dina pengar att växa. Här kan du lära dig mer i våra aktieutbildning.

5.      Starta en Youtube kanal

Youtube är en av de största hemsidorna på internet och många har använt plattformen för att bli miljonärer. Är du en av dem? Det är inte enkelt att lyckas på Youtube men belöningen för den som gör det är enorm. Det finns inget tak för hur mycket du kan tjäna och dina gamla videos kommer fortsätta generera pengar långt efter det att du har arbetat klart med dem. Det är vad som gör Youtube till en källa för passiv inkomst. Självklart kommer du behöva jobba hårt för att lyckas men när du väl har gjort det kommer du få njuta av allt ditt hårda slit.

6.      Sälj bilder

Det finns många sidor på internet som låter dig sälja dina bilder. Du tar ett snyggt kort som andra vill använda. De betalar sen dig för rätten att få använda bilden. Dina gamla bilder kan generera pengar för alltid och du har därmed byggt upp en passiv inkomstkälla. Det finna är att du kan sälja dina bilder vart du än är i världen. Du kan alltså tjäna pengar på dina resor vilket låter dig fortsätta resa på obegränsad tid. Självklart kan du också göra detta jobb från ditt hem för att öka din inkomst lite. Det är bara din fantasi som sätter gränserna när du säljer dina egna bilder.

7.      Säj videos

Har du en drönare eller en bra kamera? Kan du ta snygga videos som andra kan tänkas vilja använda? Då kan du sälja dem precis som du säljer bilder. Andra människor betalar dig för att få rätten att använda en eller flera av dina videos. När du väl har redigerat och laddat upp en video finns det ingen gräns för hur länge den kan tjäna pengar åt dig, utan att du behöver lyfta ett finger. En riktigt bra passiv inkomstkälla.

8.      Starta ett instagram konto

Precis som Youtube är instagram ett företag som växer riktigt snabbt. Det finns därför många företag som är bereda att betala dig för att ladda upp bilder där du nämner dem. Detta är i princip helt passivt eftersom du bara behöver ladda upp en bild till dina följare. Du kan också använda dig av affiliate marketing på instagram genom att lägga upp din länk med dina bilder. Då kan dina gamla bilder tjäna pengar utan att du lyfter ett finger och du har skapat en passiv inkomstkälla. Båda Youtube och instagram är riktigt bra för passiv inkomst och de kommer bara växa i framtiden.

9.      Investera i en startup

En startup är ett företag som precis har grundats och som behöver pengar för att kunna lansera sin produkt eller tjänst. Om du investerar när företaget fortfarande är ungt har du en möjlighet att tjäna mycket pengar när företaget sen växer. Självklart måste du välja ett företag som lyckas och långtifrån alla startups gör det. Detta är därför en riskfylld investering men en investering som verkligen kan löna sig om du väljer rätt företag. Ditt jobb är att hitta ett bra företag och investera dina pengar. När du väl har gjort det och företaget växer kommer dina pengar att växa och du har då en passiv inkomst.

10.  Hyr ut ett rum

Har du ett extra rum i ditt hus eller lägenhet som du inte behöver? Du kan då hyra ut det rummet till någon som behöver en bostad. Den personen betalar dig hyra varje månad vilket blir din passiva inkomst. Personen kommer att betala dig en viss summa varje månad och du behöver inte lyfta ett finger efter att du har hittat rätt person. Detta kan koncept kan du sen utöka genom att till exempel köpa en extra lägenhet som du sen hyr ut. Det finns en anledning till att världens rikaste människor investerar i fastigheter. Det finns en begränsad mängd land på vår planet vilket betyder att land alltid kommer att öka i värde i det långa loppet. Det är därför en väldigt säker investering att göra och ett utmärkt sätt för att tjäna en passiv inkomst.

11.  Pensionsspara

Detta är något som de flesta inte tänker på. När du fyller 65 kommer du få en viss summa pengar i månaden av staten, oavsett vad du gör. Detta är en passiv inkomst som alla är garanterade. Genom att pensionsspara kan du öka den summa pengar som du kommer att få. Även en liten summa varje månad kommer växa sig stor under alla år som du har kvar till pensionen. Detta kommer inte ge dig en passiv inkomst idag eller imorgon men det kommer att ge dig en passiv inkomst till slut. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

12.  Utdelning

Det finns fler än ett sätt att tjäna pengar på aktiemarknaden. Du kommer tjäna pengar när dina fonder eller aktier går upp men du kan också tjäna pengar på något som kallas för utdelning. Utdelning är en summa pengar som företag betalar ut till alla sina aktieägare. Denna summa varierar beroende på företag men är för det mesta inte mer än några kronor per aktie. Detta kan verka lite men när du har många aktier kommer den summan snabbt att växa. Detta garanterar dig en passiv inkomst även om företagets aktie inte stiger, något som är riktigt trevligt för investerare.

13. Använd kreditkort

Att passivt spara pengar kan ses som ett sätt att passivt tjäna pengar. Det enda du behöver göra för att denna metod ska fungera är att registrera dig för ett kreditkort. Det finns hundratals olika kort att välja mellan men du vill ha ett kort som låter dig samla poäng och/eller ger dig pengar tillbaka på dina köp. Poängen som du tjänar på dina köp kan du använda för att köpa andra saker, till exempel resor. Anledningen till att kreditkort ger ut dessa fördelar är för att de vill ha dig som kund.

Många tycker det är otäckt med kreditkort eftersom du handlar på kredit istället för med dina pengar och de flesta tror att det blir dyrare att handla. Detta stämmer delvis. Du handlar på kredit och det kan bli dyrare att handla om du gör fel. Den som använder kreditkort på rätt sätt ser till att aldrig handla för mer än hen har och ser till att alltid betala hela räkningen i slutet av månaden för att slippa räntan. Gör du på det sättet kommer du inte betala mer än du skulle ha gjort med ett vanligt bankkort.

14.  Skapa en app

Idag har nästan alla människor en smartphone och till sin smartphone laddar de ner hundratals olika appar. Vem är det då som skapar alla dessa appar? Många appar skapas av företag men minst lika många skapas av personer som dig och mig. Helt vanliga människor som vill tjäna lite extra pengar. Det finns många sätt att tjäna pengar på din app. Du kan till exempel ta betalt av människor för att ladda ner den. Du kan också erbjuda en bättre version av appen för pengar. Det allra vanligaste sättet är dock genom reklam i din app. Varje gång någon använder din app kommer företag betala dig för den reklam som de får visa i din app. Det är mycket jobb att skapa en app men när du väl laddat upp den kommer den gå att ladda ner för all framtid och det finns ingen gräns för hur mycket pengar du kan tjäna.

15.  Grunda ett företag

Det är inte enkelt att grunda ett företag. Det är i själva verket väldigt svårt och de allra flesta misslyckas. Om du däremot lyckas finns det oändligt mycket att tjäna. Det är mycket jobb i att driva företag, åtminstone de första åren, men efter ett tag kan du börja anställa människor och jobba mindre. Till slut är det fullt möjligt att låta företaget driva sig självt medan du lutat dig tillbaka och njuter av livet. Du kommer fortsätta tjäna pengar via ditt företag men du behöver inte göra något för att pengarna ska rulla in. Det sköter dina anställda och det är därför att grunda ett företag kan leda till en passiv inkomst. Detta är absolut inte det enklaste tipset på vår lista men det är det tips som kan löna sig mest om du lyckas.

16. Skriv en bok

Många drömmer om att bli författare men få tar faktiskt steget och skriver en bok. För i tiden behövde du hitta ett förlag som ville trycka din bok. Idag är allt du behöver en dator att skriva på. Sen kan du själv trycka en ebok som du sen kan lägga ut på till exempel Amazon. Det kommer kräva mycket jobb för att skriva din bok men när du väl har skrivit den finns det inga gränser för hur mycket pengar den kan tjäna åt dig. En enskild bok kommer antagligen inte att generera enorma summor pengar men knepet är att producera flera böcker som tillsammans genererar en större passiv inkomst. Det kan kännas överväldigande men vi rekommenderar att du tar det ett steg i taget. Börja med att skriva din första bok. Sen fortsätter du så tills du har en större samling böcker som alla genererar pengar.

17. Skapa en kurs

Alla har något att lära ut. Det spelar ingen roll vem du är eller vad du har gjort med ditt liv. Du kan något som någon annan vill lära sig. Det kan du använda för att skapa en kurs. Du tar helt enkelt betalt för att lära ut det du redan kan. För i tiden behövde du hålla i en fysisk kurs vilket krävde mycket jobb. Idag är det mycket enklare. Det enda du behöver göra är att spela in när du lär ut det du kan. Sen kan du ladda upp din kurs på internet till en av de många sidorna som låter dig göra det. Folk kommer sen att betala för att se dina videos och lära sig det du lär ut i din kurs. När du väl har spelat in en video kommer du alltid kunna använda den vilket gör detta till en passiv inkomst.

18.  Låna ut pengar

Detta är en typ av investering som på senare tid blivit allt mer populär. Det finns idag många sidor på internet som låter dig låna ut pengar till främlingar. Dessa främlingar kommer sen betala ränta till dig för de pengar som de har lånat. Risken finns självklart att de inte betalar tillbaka men genom att sprida dina pengar över flera lån kan du minimera den risken. Du kommer självklart inte låna ut hela summan som en person begär. Sidan du använder ser till att det alltid är flera personer som delar på ett lån. Det gör detta till en relativt säker investering som kommer ge dig riktigt bra avkastning på dina pengar. Perfekt för dig som vill investera dina pengar men som inte vill investera i aktiemarknaden.

19. Dropshipping

Dropshipping är en typ av företag som har blivit väldigt populärt. Först hittar du en produkt som du vill sälja. Sen skapar du en hemsida där kunder kan betala för produkten. När en kund sen beställer en produkt av dig går du helt enkelt in på sidan där du hittade produkten och beställer den till kundens adress. Du behöver alltså inget lager och du behöver inte riskera att inte köpa något du sen inte lyckas sälja. Dessutom finns det flera sätt för att automatisera detta system så att du kan tjäna pengar helt passivt medan du sover. Det kommer kräva lite jobb i början men när din hemsida är igång och din reklam lockar kunder kan du luta dig tillbaka medan pengarna rullar in.

20. Var kreativ

Det sista tipset på vår lista är också vårt bästa tips. Det viktigaste du har, det är din kreativitet. Vi hade inga problem med att komma på 20 sätt för att skapa en passiv inkomst och du kan säkert komma på 20 till. Det är bara din fantasi som sätter gränserna för hur mycket pengar du kan tjäna passivt. Använd därför din kreativitet och kom på ett eget sätt! Det är vårt absolut bästa tips.

Vi hoppas att du har uppskattat denna artikel om hur du kan tjäna pengar passivt. Att tjäna pengar online har aldrig varit så enkelt som det är idag och vi uppmuntrar dig verkligen att ta del av denna fantastiska möjlighet. Alla kan tjäna pengar passivt online, det är något vi verkligen tror på. Nu är det din tur att skapa en passiv inkomst.

Posted in Passiv inkomst

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.