Passiv Inkomst

Här lär du dig skaffa passiva inkomster och att tjäna pengar på internet

Jobba hemifrån

januari 23rd, 2021 by admin

Många drömmer om att jobba hemifrån för att få mer frihet och flexibilitet i livet. Tack vare den allt mer utbredda digitaliseringen är möjligheterna till distansjobb idag fler än någonsin. 

Att ha ett jobb som går att sköta hemifrån för med sig många attraktiva möjligheter – däribland bekvämligheten i att slippa pendling till och från arbete samt friheten i att kunna arbeta från var som helst i världen.

Allt fler prioriterar och värdesätter möjligheten att ha ett platsoberoende jobb, antingen om det går att lösa med den anställning man har eller om det innebär att bryta sig loss och starta eget. Det sistnämnda, att bli egenföretagare, är för många den ultimata friheten.

Men vad ska man jobba hemifrån med? Vilka arbeten passar bra att sköta hemifrån (eller på resande fot för den delen) och vilka möjligheter finns? Låt oss kika närmare på det.

Bästa tipset – Internet gör det enkelt att jobba hemifrån

Internet har utan tvekan revolutionerat möjligheterna att jobba hemifrån och öppnat många dörrar som tidigare har varit stängda. Alla arbeten som kan skötas online kan du i princip jobba hemifrån med.

Exempel på vanliga onlinebaserade jobb är:

 • IT-konsult
 • Webdesigner
 • Skribent
 • Transkriberare
 • Översättare
 • Kundtjänst
 • Säljare
 • Mötesbokare
 • Programmerare
 • Virtual Assistant
 • Valutahandel och daytrading

Somliga av ovanstående yrken kräver viss utbildning och/eller god erfarenhet, men flera av dem går också enkelt att komma igång med utan vare sig det ena eller det andra.

Vill du arbeta hemifrån med något onlinebaserat är det bra att i första hand fundera över vad du dels tycker är roligt och vad du skulle vilja göra, men också vilka kompetenser du har och vad du kan erbjuda.

Kanske finns det någon utbildning eller förberedande kurs du kan gå för att öka dina chanser att lyckas än mer?

Fler sätt att jobba hemifrån

Distansarbete och att jobba hemifrån behöver naturligtvis inte innebära att man arbetar onlinebaserat, även om den kategorin idag är stor. Är man anställd och har möjligheten att arbeta hemifrån innebär det som regel också att man har datorn som sitt främsta arbetsredskap.

Driver du eget finns däremot mängder av spännande yrken att välja bland. Allt från catering, dagmamma och designer till författare, terapeut och personlig tränare – och en hel del däremellan.

Vidare kan man förstås också ha ett hemmajobb som deltids- eller extrajobb vid sidan av sitt vanliga arbete, som ett sätt att dryga ut inkomsten och så småningom kanske kunna gå ned i tid.

Försök att skapa bra rutiner

Många som jobbar hemifrån har friheten att själva kunna styra över sina egna arbetstider, vilket också är det som ofta uppskattas mest med hemmajobb.

Samtidigt är det också bra att försöka hitta bra rutiner som fungerar – dels för att få mer struktur i arbetet, men också för att lättare kunna skilja på arbete och fritid.

Ett sista, avslutande tips blir således just det – att skapa bra rutiner i arbetet och vardagen. Bra rutiner kan sedan se olika ut för olika personer, men det viktigaste är att hitta något som fungerar för en själv.

Posted in jobba hemifrån

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.